چرا کودک با اسباب بازی هایش بازی نمی‌کند؟

علت بازی نکردن کودک با اسباب بازی

احتمالا برای شما این سوال پیش آمده که اسباب بازی‌های زیبایی را برای فرزندان‌تان خریداری کرده‌اید، و با این حال می‌بینید که فرزندان شما هنوز تمایلی به بازی ندارد. بازی نکردن کودک با اسباب بازی اگر به شکل متناوبی ادامه‌ داشته باشد خبر از احتمال وجود دلایلی نگران‌کننده می‌دهد. البته چنین اتفاقی قابل رفع شدن است. در اینجا ۵ دلیل وجود دارد که کودک شما با اسباب بازی‌هایش بازی نمی‌کند و راه حل‌هایی ارائه داده می‌شود که این مشکل را هرچه سریع‌تر برطرف کنید.

دلایل بازی نکردن کودک با اسباب بازی‌

۱- چالش‌برانگیز نبودن اسباب بازی

کودکان ما برای سرگرم شدن از اسباب بازی‌هایشان استفاده می‌کنند. آن‌ها دوست دارند که اسباب بازی‌هایی داشته باشند که در موقع بازی با چالش‌های هیجان‌انگیزی مواجه شوند. بنابراین این اسباب بازی‌ها باید با سلیقه‌ی کودک ما مطابقت داشته باشد و سطح مناسبی از چالش را برای‌ او فراهم کنند. به عنوان مثال، ممکن است پازل و یا قطعات کوچک لگو که به سختی قابل حل شدن هستند برای کودک ۲ ساله شما بسیار پیچیده باشند، اما همان اسباب بازی‌ها برای کودک ۵ ساله‌تان مناسب خواهد بود. به این دلیل که او به راحتی می‌تواند بارها و بارها این اسباب بازی را تمام کند و برای‌ش چالش برانگیز باشد. بنابراین دقت کنید که یک اسباب بازی چالشی و مناسب سن برای کودک خود خریداری کنید.

۲- تعداد زیاد اسباب بازی

حتی اگر اسباب بازی‌های ابزاری سرگرم کننده برای فرزندانتان باشد، باز هم ممکن است خرید تعداد زیادی از آن‌ها مشکل دیگری را ایجاد کند. تصور کنید که باید با 7 رایانه، 8 تلفن و 20 قلم و مداد که روی میز کار شما قرار دارند کار کنید. یا تصور کنید وقتی همه بشقاب‌ها، ظروف سفالی و وسایل آشپزخانه روی پیشخوان پراکنده شده‌اند باید آشپزی کنید. مهم نیست که چقدر انتخاب‌های شگفت انگیز دارید، انتخاب‌های زیاد و بی نظمی بیش از حد هیچ سطح واضحی برای بازی باقی نمی‌گذارد.

در چنین موقعیت مشابهی فرزندان شما هم به جای اینکه با اسباب بازی‌های زیادی که دارند بازی کنند، از آن‌ها احساس خستگی خواهند کرد. اگر می‌خواهید از بازی نکردن کودک با اسباب بازی جلوگیری کنید، باید به تعداد مناسب برای او عروسک و اسباب بازی بخرید.

۳- وابستگی کودک به بازی با دوستانش به‌جای اسباب بازی

ممکن است اسباب بازی‌های مناسب سن و علاقه‌ی کودکتان را بخرید، اما هنوز هم آن‌ها به بازی با یک دوست و یا خواهر و برادرش وابسته باشد. خبر خوب این است که این اتفاق عجیبی نیست! این موضوع در فرهنگ ما موضوعی بسیار رایج است. به ما گفته شده است که تقریباً بی وقفه با نوزاد و یا کودک خردسال خود بازی کنیم. به همین دلیل از جایی به بعد کودک ترجیح می‌دهد وقت خود را با دوست و یا خانواده‌اش بگذراند به‌جای اینکه با اسباب بازی‌هایش بازی کند.

برای جلوگیری از این اتفاق زمان بازی فرزندتان با دیگران را متعادل کنید و اجازه دهید که وقت بیشتری را عروسک‌هایش بگذراند.

۴- از بین رفتن و قدیمی شدن اسباب بازی

مسئله دیگری که برای بازی نکردن کودک با اسباب بازی مطرح می‌شود این است که اسباب بازی‌ها قدیمی شده‌اند. وقتی اسباب بازی‌ها به مدت طولانی استفاده می‌شوند، کودکان دیگر تمایل به بازی با آن‌ها ندارند. ممکن است این مورد را هنگامی مشاهده کنید که کودکانی دیگر به اسباب بازی‌های فرزند شما علاقه مند شوند یا کودک شما دوست داشته باشد تا اسباب بازی‌های آن‌ها را داشته باشد. این اتفاق به این دلیل است که آن‌ها بیش از حد با اسباب بازی‌های خود بازی کرده‌اند د و دیگر آنها را جدید و هیجان انگیز نمی‌دانند. راه حل این است که اسباب بازی‌هایی را که قدیمی می‌شوند را بیرون بیاورید، مدتی دور نگه دارید (کاملاً دور از چشم کودک) و بعداً دوباره آن‌ها را به بچه نشان دهید.

۵- بهم‌ریختگی اسباب بازی‌ها

گاهی اوقات بچه ها به راحتی از اسباب بازی‌هایشان خسته می‌شوند. آن‌ها نمی‌دانند چه کاری انجام دهند یا چگونه دوباره به آن اسباب بازی علاقه‌مند شوند، بنابراین تمام آن‌ها به دور خود می‌ریزند و حتی گم می‌کنند. پراکندگی و بهم‌ریختگی اسباب بازی‌ها اگر جمع و مرتب نشود اثر منفی بر روحیه آن‌ها می‌گذارد. تلاش کنید همراه با فرزند خود اتاقش را مرتب کنید و از او بخواهید تا هرکدام از اسباب بازی‌هایش را سر جای خود بگذارد. این کار باعث می‌شود دوباره با این اسباب بازی‌ها ارتباط برقرار کرده و با آن‌ها بازی کند.

 

خرید انواع اسباب بازی برای کودک دلبندتان

 

0
دیدگاه‌های نوشته

*
*

بازگشت به بالا